Uber expanderar på den spanska solkusten

Uber, som är en tjänst där du i en app kan beställa och betala taxiresa eller samåkningsresa kommer inför sommaren 2018 att lanseras kring den spanska solkusten Costa del Sol. Det som kommer att finnas är det som heter UberX och det dels då i Marbella, men även i städerna Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola och Mijas. Denna stora satsning är tänkt att dra igång innan sommarsäsongen då det kommer mängder av turister.

Förra året så var det runt 12.5 miljoner turister kring dessa städer och vad det verkar så vill även Uber ha en del av denna kaka. De vill kunna finnas tillgängliga för sina användare vart än i regionen de tar sin semester.

Varit efterfrågat

Under de senaste tre åren så är det över 150 000 personer som har öppnat upp sin app i regionen Costa del Sol. Det visar på hur efterfrågat det är och att läge att göra något åt saken. Genom att lansera UberX, i lagom tid för högsäsongen så är företaget stolta över att kunna bringa dit en ”on-demand”-transport till Costa del Sol. Uber är fast beslutna att bli så att säga en partner till städerna i denna kända turistregion och det på lite längre sikt. UberX licensierad chaufförstjänst ska starta i juni och kommer att omfatta mer ärn 60 km och då inkludera kuststäderna Marbella, Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola och Mijas.

Året om service

Företaget bakom Uber har bekräftat att de kommer att ha denna tjänsten året om, men med olika antal förare, beroende på vad det är för säsong. Under högsäsongen kommer det alltså att finnas mer chaufförer än under lågsäsong. Företaget rekryterar nu förare för fullt lokalt.

Uber på andra platser

Uber erbjuder redan nu på flera platser i Europa olika services, som i den portugisiska turistregionen Algarve, Split / Dubrovnik i Kroatien, Nice i Frankrike och Zandvoort i Nederländerna. Expansionen i Costa del Sol, kommer bara ett par månader efter att Uber återvände till Barcelona, där de erbjuder en taxiservice som är licensierad och det genom att köpa upp privata uthyrarfordon. Barcelona är i sig ett turistställe året om, samt att det är många andra typer av besökare i denna stad, som affärsmän, konferensbesökare med mera. Det gör det attraktivt för Uber att finnas tillgängliga.

Under de senaste åren har Uber konfigurerat om sig var och på vilket sätt de ska användas och det på flera ställen i Europa. Uber tillhandahåller bara professionella licenserade förare i Spanien, men har fått lite motstånd av taxiförare i Madrid, som sagt det finns mer licensierade fordon på vägen än vad som är tillåtet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *