Starlite Festival i Marbella

Starlite Festival är en festival i Marbella, som sker varje år.  Längden på denne festival är en hel månad! Årets upplaga av denna festival kommer att ske från 11/7 fram till den 25/8. Under denna festival så sker det mängder av saker. Det är allt från olika events, till olika konserter och uppträdanden. Platsen där allt händer är i Marbella centrala auditorium – La Cantera de Nagueles – som ligger precis ovanför Marbella.

Stadens auditorium ligger i ett gammalt stenbrott där man bröt den sten man använder för att bygga hamnen Puerto Banus.  Genom åren så har det uppträtt en mängd kända artister här så som Enrique Iglesias, Elton John, Lenny Kravitz, Lionel Richie, Andrea Bocelli, Ricky Martin, Tom Jones, Pet Shop Boys, Alejandro Sanz, Eros Ramazzotti, Luis Fonsi, Plácido Domingo och Anastacia.

Två platser med musik

Det finns två platser där det går att se artister och uppträdanden. Dels då auditoriumet, där upp till 3000 besökare kan vistas samtidigt och dels i det som de kallar för ”session stage”, som delas upp en en vanlig zon, och olika VIP-zoner. Här får det plats totalt 1500 personer. Bland de artister som kommer att uppträda i år finner vi Luis Miguel, Pet Shop Boys, Jamirooquai, Luis Fonsi, James Blunt, Steven Tyler, Serrat, Juanes, Texas och många fler!

Massor av mat

Under festivalen finns det chans att äta god mat på flera olika ställen, då det finns barer och restauranger på området. Det går att njuta av grillat, kött, fisk, ris, pasta, sushi, tonfisk och mycket mer. Även tapas, hamburgare och pizza kommer att finnas.

Shoppingområde

Festivalen kommer även att ha ett shoppingområde, med 21 olika marknadsstånd som kommer att erbjuda märkesvaror inom mode, nöje, smink, accessoarer, teknologi och massa mer. Under festivalen är detta område öppet mellan 08:00 och 1:30 varje dag.

Viktiga saker att veta

Festivalen sker i ett stenbrott, som ligger 8 minuters bilfärd från Marbella. Om du åker bil, ta Highway A7, Exit 181 (Nagüeles), eller bussen, Starlite Line som går från Marbella. Det går även att ta en taxi. Festivalens hemsida hittar du här, och du kan även ladda ner en app, så att du alltid är uppdaterad vad som händer. Med en enda biljett får du tillgång till alla konserter och uppträdanden. Priserna på dessa biljetter beror på vilken typ av biljett du köper. Festivalen öppnar klockan 20 och konserterna drar igång 22:30, så väl som Starlite Sessions börjar 22:30.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *