Vanliga frågor angående Spanien/Marbella

Här sammanställer vi några av de vanligaste återkommande frågorna som Svenskar och folk i allmänhet har om Spanien, ofta med Marbella som utgångspunkt och Sverige som referens. Sidan uppdateras löpande med nya frågeställningar och svar allt eftersom de kommer.

Hur är lönerna i Spanien?

Givetvis beror detta på var i Spanien (t.ex. storstad eller inte) industri och typ av jobb, men generellt vittnar många om att lönebilden i Spanien för traditionella jobb (som inte är inom expertområden) ligger på halva nivån av den i Sverige. Man ska ju dock komma ihåg att skatteläget ofta är lägre i Spanien men framför allt också lägre levnadskostnader, i kombination med högre livskvalitet.
Continue reading “Vanliga frågor angående Spanien/Marbella”

Om Marbella.se

Vad handlar egentligen sajten om?

Den här sajten är tänkt som en one stop shop med allt man behöver utifrån ett svenskt perspektiv för dig som svensk eller skandinav, som bor eller besöker Marbella på Spanska solkusten.

Vad kan man hitta här då?

Jo det innebär att man kan få tips om allt från den bästa bostadsmäklaren, frukost-restauranger, nyårssuppér eller kanske var bästa shoppingen finns och var man bor bäst som svensk? Egentligen allt man behöver för att leva bra som svensk i Marbella, oavsett om det är för en vecka eller för flera års boende på plats.
Continue reading “Om Marbella.se”