Besök San Bernabe Fair

San Bernabe är Marbellas skyddshelgon. Varje år sker det därför en mängd festligheter till hans ära. Detta brukar ske i början av juni och pågå i en vecka. Det man kan förvänta sig att se under denna veckan är bland annat en stor marknad, det är mat, dryck, dans, underhållning samt varumärket ”casetas” som upprättats bara för denna marknad. Datumet för denna marknad bestäms av San Bernabe-dagen som är den 11 juni varje år. Dagen är alltid en lokal helgdag och marknaden sker alltid den första eller andra veckan i juni, beroende på hur den 11:e faller samt hur Stadshuset anser när det passar bäst att ha dessa festligheter. I år, 2018 sker denna marknad mellan 8 juni och 14 juni.

Vad händer på denna marknad?

I anslutning till denna marknad så sker det alltid en tävling där man väljer en kung och en drottning av festligheterna. Denna tävling sker oftast veckan före själva marknaden på ett av stadens hotell och ofta är det öppet för publik att beskåda denna tävling. Själva marknaden sen, startar genom att det är en officiell invigning, på söndagen, dagen innan alla aktiviteter sätter igång. På måndag kväll sedan så ska man bege sig till stranden, nära El Fuerte Hotel, som är ett av de äldsta hotell i staden, där det sker ett fantastiskt fyrverkeri. Sedan fortsätter veckan med en mängd aktiviteter och evenemang. Dagtid händer det massor i Gamla stan och till kvällen är det en nattmässa (féria de noche), som hålls utanför staden, i närheten av shoppingcentret La Cañada. Det finns bussar att åka mellan centrum och de aktiviteter som är utanför staden.

Klä upp dig på rätt sätt

Om du verkligen vill uppleva denna marknad med stil, så ska du satsa på att klä dig autentiskt med flamenco-kläder. Det finns flera butiker som säljer så kallade ”trajes de gitano” i Gamla stan. Flamencoklänningar och andra kläder kan dock kosta ett par hundra euro. Som alternativ kan du köpa en enkel kjol i flamencostil och kombinera med en dräkt i samma stil. Du kan sedan fokusera på att ordna håret på samma sätt som en flamencodansare, med blommor och annat samt ta på dig stora örhängen, halsband och armband, samt flamencoskor! Självklart är det inte ett måste att göra detta, utan det går minst lika bra att delta i dina egna kläder!

Boka ditt boende

Om du är sugen på att besöka denna marknad/festival se till att boka ditt hotell i god tid. Här på vår sida hittar du en mängd bra förslag på hotell som kan passa bra. Utöver hotell finns det även möjligheter att hyra andra typer av boenden. Du kan därmed välja att hyra hos privata uthyrare så väl som att boka på hotell. Just hotell har bra priser i Marbella och ger dig den rätta semesterkänslan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *